19 Eylül 2013 Perşembe

SEMİHA BERKSOY OPERA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Türkiye'nin ilk opera sanatçısı, primadonnası Semiha Berksoy'un sanata kattığı değerleri ve eserleri korumak, yeni nesillere aktarmak üzere kurulan Semiha Berksoy Vakfı'nın 5 senedir verdiği Semiha Berksoy Opera Ödülleri bu seneki sahiplerini buldu. 

16 Eylül Pazartesi akşamı Süreyya Operası'nda gerçekleşen ödül gecesine basın, sanat ve siyaset dünyasından bir çok değerli isim katıldı. Gecede Semiha Berksoy'un kızı Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoy, Semiha Berksoy'un torunu Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Mesut İktu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak konuşma yapan isimler arasındaydı.





Gecede; Semiha Berksoy Opera Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoy ve eş başkan opera sanatçısı Prof. Mesut İktu, Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, Orkestra şefi, devlet sanatçısı Prof. Gürer AykalHürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Pınar Türenç, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Genel Koordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar, Ankara Devlet Opera ve Balesi önceki müdürü orkestra sanatçısı Erdoğan Davran, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Caner Akgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından Cem Şenler'den oluşan Seçici Kurul'un ödüle layık bulduğu isimlere 7 kategoride ödül dağıtıldı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder