1 Temmuz 2013 Pazartesi

Semiha Berksoy Müzesi'ne Sponsor Desteği


Değerli tiyartocu ve eğitmen Zeliha Berksoy ile dergicilik yaptığım dönemde, 2007 yılında bir röportajda tanıştım. Annesi Semiha Berksoy'u kaybedeli henüz 3 yıl olmuştu. Hala onunla yaşıyor, karşılıklı konuşuyor gibiydi; daha da ilginci onunla ilgili hikayeleri annesinin kendi sesiyle anlatıyordu. Çok derin bir röportajdı. Darmadağın olduğumu hatırlıyorum...

O yıllardan sonra Zeliha Hoca ile hiç kopmadık. İlişkimiz zamanla güçlendi. Aynı zamanda birlikte çalışmaya da başladık.

Hip Atölye olarak 5 yıldır Semiha Berksoy Akademi'ye basınla ilişkiler konusunda destek veriyoruz. 

Yakın zamanda kurulması planlanan müze için, sponsorluk danışmanlığı da yapıyoruz.

Zeliha Berksoy'un yoğun uğraşları sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu'nda bir bina tahsis edildi. Restorasyon çalışmalarına başlandı. 



Müzeye sponsor olacak firmalardan biri de Hip Atölye desteği ile belli oldu.
Global bir şirket olan Procter&Gamble ana sponsorlardan biri. 


Bir süre önce P&G CEO'su Saffet Karpat'a teşekkür plaketini sunduk. Plaketi alırken Procter&Gamble'ın böyle bir projenin içinde yer almasından dolayı mutlu olduğunu, müze kurulduktan sonra kişisel olarak da müze için destek vermeye devam edeceğini ifade etti.


Peki Türkiye'nin ilk opera sanatçısı, büyük ressamı Semiha Berksoy’un kendine özgü müzesinde neler olacak? Resim koleksiyonları, eşyalar, kostümler, mektuplar, belge ve yazılar, tiyatro sahnesi, kafe ve daha birçok sürpriz...

Zaten Türkiye'nin Primadonnası'na da ancak böyle bir tarihi binada, Avrupa'daki muadillerine taş çıkartan bir içerikle ve dev firma destekleriyle böylesi yakışır.

(Ayrıntılı bilgi için: http://www.semihaberksoyoperavakfi.org)

Kurucudan
Nalan Sözer

                                                   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder