27 Nisan 2015 Pazartesi

ENGLISH HOME'DAN KADINLARA SAĞLIKLI BESLENME WORKSHOP'I


Hip Atölye tarafından organize edilen, geleneksel English Home Misafir Günleri'nin 5'incisi Erenköy English Home Mağazası'nda gerçekleşti. 



Ev tekstilinde moda yaratan English Home'un, ev sahipliği yaptığı "Sağlıklı Yaşam ve Doğru Beslenme" konulu workshopta Sağlıklı Yaşam Koçluğu yapan Ceylan Ayık, katılımcılara eğitim verdi. Ayık, English Home müşterilerine keyifle beslenirken nasıl sağlıklı kalınabileceğini anlattı.







Siz hala diyet mi yapıyorsunuz sorusuyla başlayan Ceylan Ayık, "Beslenme şeklinizi değiştirirken tek hedefiniz incelmek veya zayıf kalmak olmamalı. Sağlıklı yaşamak için hayatınızdan 4 beyazı yani şeker, tuz, un ve tereyağını çıkarmalısınız. Bunların yerine meyve ve sebzeyi hayatımıza sokmalısınız" şeklinde önerilerde bulundu.

Kalıcı ve sağlıklı zayıflayarak formda kalmak isteyenlerle çok değerli bilgiler paylaştı.







Geleneksel Misafir Günleri'ne özel düzenlenen workshopta verilen en önemli bilgilerden biri de diyet yapmadan da zayıflamanın mümkün olduğuydu. Ceylan Ayık, sadece porsiyonlarını küçültülerek bile 1 ayda 2 - 3 kg verilebileceğini, aç kalmanın bir diyet yönetmi olmadığının altını çizdi.

Küçük boy yemek tabakları içerisinde sofrada görülen yemeklerin, yemek tabağını daha fazla doldurduğu için, yeterli miktarda yemek tüketildiği hissini uyandırdığını söyleyen Ayık,  böylelikle daha erken bir zamanda tokluğa erişileceğini ve küçültülen tabak boyutuna ek olarak, su bardakları boyutu da büyütülerek günlük sıvı tüketimi arttırılmasını tavsiye etti.





Doğru bilinen yanlışları anlatan Ayık, "Araştırmalar, bazı besinlerin duygu durumunu iyileştirdiğini ortaya koyuyor. Ancak hiçbir besinin tek başına tıbbi tedavi yerine geçmediğini unutmamalıyız. Sadece çikolata yiyerek mutluluk hormonumuzu yükseltemeyiz. Canınız çikolata istediğinde de mutlaka bitter çikolata tercih edilmelidir" diye konuştu.






English Home misafirlerine özel tarifler ve püf noktaları verildi. Workshop sırasında, kırmızı meyveler, badem , hindistancevizi sütü, chia, keten tohumu, ceviz ve buzundan oluşan koyu kıvamlı smoothieler hazırlanarak katılımcılara ikram edildi. Smoothielerin tadına bakan konuklar lezzetli dakikalar geçirdi. 









Sağlıklı ve fit kalmanın sırlarının konuşulduğu söyleşide English Home, verdiği sürpriz hediyeler ile misafirlerinin güzel bir gün geçirmesi için hiçbir detayı atlamadı.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder