6 Mart 2014 Perşembe

ÜTOPYA'DA EDİTÖRLER BİR GÜNLÜĞÜNE ÖĞRENCİ OLDU

Mother&Baby, Working Mother, Parents, Bebeğim ve Biz editörleri Ütopya Okulları'nda bir günlüğüne öğrenci olarak Ütopya Okulları farkını gözlemleme şansını yakaladılar.


Dünyanın çeşitli yerlerinden farklı eğitim sistemlerinin uygulandığı bir okul olan Ütopya Okulları, 'Çocukların içinde kaybolmadığı okul' mottosuyla dikkat çeken bir eğitim yuvası.

Eğitim yuvası diyoruz, çünkü çocukların sevgi ve saygı ile beslenmesi, bireyselliğinin önemsendiği ve kendini keşfettiği sımsıcak bir okul.

Çocuklar ayağında terlikleri, ellerinde su mataraları ile sınıfta dolaşarak ders yapıyorlar. Dört dil öğreniyor, Mozart eşliğinde matematik yapıyor, Türkçe dersini drama eşliğinde görüyorlar. ‘’Do Your Best’’ projeleri ile anne babalarını şaşırtıyor, Avrupa Birliği Comenlus ve kardeş okul ziyaretleri projesi kapsamında tüm dünyayı gezerek, sınırsızlıklarını keşfediyorlar. 


                                   
                                        Hayat Bilgisi Dersi - Küçük Dedektif Sayıları Arıyor
Bu etkinlik 5 duyuya dayalı, çoklu zeka istasyonları ile  keşfetme, ilişkilendirme, çok yönlü düşünme, aktif öğrenme yöntemi tekniklerini kullanarak;  takım çalışması, zaman yönetimi  ve çözüm bulma becerilerine dayanan 1.sınıf düzeyinde toplama işlemlerinin  pekiştirilmesi ve eğlenerek derinlemesine öğrenme imkanı sağlar.




                                       Hayat Bilgisi Dersi - İşte Senaryom, İşte Filmim, İşte Galam
Bu etkinlik hayatımızı kolaylaştıran teknolojik aletlerin neler olduğu kullanım alanları ve kullanım şeklinden kaynaklanan sorunların mizahi bir dille anlatılması ve anlatımda duygu kontrolü sağlar.





Fransızca Dersi - Gözlerimi Kapıyorum, Yediklerimi Tanıyorum
Bu etkinlikte,Fransızca öğreniminde yaparak ve yaşayarak öğrenme modelinden yola çıkarak,Fransızca soru biçimlerini, filleri, yiyecek ve içecekleri, duyguları günlük hayatla ilişkilendirerek öğrenmenin kalıcı olması hedeflenmektedir.



Satranç Dersi - Çoban Matı
Bu etkinlikte amaç rakibini en kısa sürede mat etmektir.

                                      


Sosyal Bilgiler Dersi - Drama Yoluyla Bilim Adamları ve Buluşları
Bu etkinlikte amaç hayatımızı kolaylaştıran  teknolojik aletlerin ve buluşların hayatımıza olan katkılarını , bilim adamlarının ortak özelliklerini drama  ve sunum yoluyla derinlemesine öğrenmek, bunu yaparken herhangi bir  konu üzerinde , bir topluluk karşısında, tekrarlara düşmeden ve yanlışlık yapmadan 5-10 dakika konuşabilme ve dinleyebilme hedefinı gerçekleştirmektir.



Matematik Dersi - Soroban
Amaç; zihinden dört işlemi rahatça yapmayı sağlayan Japon abaküsü Soraban ile olan sistemi düzenli çalışmalarla öğrenme.





Beden Eğitimi Dersi - Haydi Maça
                                         Çocukları sportif aktivitelere yönlendirmeyi amaçlar.



İngilizce Dersi - Charades Game
Öğrenciler ‘Benim Kelime Kitabım’ı kullanarak Sessiz Film için hazırlık yapacaklar.  Daha sonra 2’li gruplara ayrılarak oyunu kendileri hazırlarlar, sınıfta oynarlar. Sınıfça bu kelimelerin ne olduğunu bulmaya çalışırlar.



                                                        Resim Dersi - Müzikle Sulu Boya
        Boş beyaz kağıda, tasarladığı resmi yapma ile, önceden başlanmış bir resme boya sürme ve yerleştirme. 



Hobi Dersi - Origami
Origami ,öğrencilerin şekiller arasındaki ilişkileri kavramalarına ve soyut kavramları görselleştirmeye yardımcı olur.

 


Hobi Dersi - Beş Taş
Çocukların sosyal aktiviteler eşliğinde birlikte keyifli zaman geçirebilmeleri amaçlanır.



Müzik Dersi - Ritm Orkestrası Bedenim
“Beden perküsyonu” çalışmalarıyla, müzik altyapısı kazandırma, birlikte hareket edebilme, koordinasyon, dinleme alışkanlığı kazandırma ve tüm bu çalışmalarla birlikte, yıl sonu gösterisi için öğrencilerimizin özelliklerini ortaya çıkarma, yeteneklerini geliştirme amaçlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder